Dermapen

ŠTO JE DERMAPEN TRETMAN?
Dermapen je jedan od najpopularnijih anti-age tretmana na svijetu, osmišljen za prirodno pomlađivanje kože. Pomaže u liječenju stanja kože karakteriziranog gubitkom elastičnosti, atrofijom te potiče obnovu, zatezanje i pomlađivanje kože. Stimulira prirodnu proizvodnju kolagena i elastina, smanjuje izraženost bora, ožiljaka i strija. Može se primijeniti na sve dijelove tijela, najčešće na lice, vrat, dekolte, gornji dio ruku ili dorzalnu stranu ruku, a rezultat je vidljivo zategnuta i pomlađena koža.

Dermapen sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu upotrebu, a tretman se temelji na velikom broju kožnih uboda koji stvaraju mikrotraume na željenoj dubini kože. Time se potiče proizvodnja novog kolagena i elastina, važnih za obnovu i poboljšanje kvalitete kože. Ovim prirodnim procesom regeneracije koža postaje vidno pomlađena.

U usporedbi s drugim proizvodima koji koriste mikroiglice, Dermapen ima poseban vertikalni kut uboda, što povećava efekt i smanjuje mogućnost oštećenja kože. Zbog vertikalnog kuta uboda, mikroiglice se bolje i sigurnije mogu koristiti na teško dostupnim mjestima poput kože oko očiju, nosa i usana.

 

Tretman mikroiglicama koristi se za:
– ublažavanje i smanjenje bora
– ublažavanje raznih vrsta ožiljaka (akne, operacija, opekotine)
– ublažavanje strija
– pomlađivanje i zatezanje kože
– liječenje hiperpigmentacije (tamnih mrlja)
– liječenje alopecije (pojačanog gubitka kose)
– apsorpciju vitamina, lijekova i ostalih aktivnih nutrijenata
– nakon smirivanja upale kože lica kod pacijenata s rozacejom

KAKO IZGLEDA PRIPREMA PACIJENTA?
Preporuka je prije dolaska u kliniku skinuti šminku, kreme i ostale preparate s područja koje se planira tretirati. Liječnik dodatno čisti lice posebnim dezinfekcijskim sredstvima kako bi osigurao čistu površinu. Prije tretmana, na lice se nanosi anestetska krema za ublažavanje boli i nelagode.

JE LI TRETMAN BOLAN?
Tretman je minimalno do umjereno bolan, ovisno o osjetljivosti kože i regiji lica koja se tretira.

KAKO IZGLEDA TRETMAN DERMAPENOM?
Tretman počinje pregledom i analizom kože te razgovorom o problemu kože koji želite riješiti. Mikroiglicama Dermapena prelazi se preko dogovorene regije lica ili tijela, stvarajući mnoštvo malih vertikalnih uboda. To potiče stvaranje kolagena i olakšava prodor vitaminskih koktela. Nakon tretmana, koža je blistava i svježa, a slijedi ugodna masaža lica s vrhunskim hranjivim preparatima. Duljina trajanja tretmana ovisi o površini kože koja se tretira i problematici koja se liječi. Za jedan tretman, uključujući pripremu, čišćenje kože i umirujuću masku, potrebno je oko sat vremena, dok sam tretman iglicama traje prosječno 20 minuta.

ŠTO OČEKIVATI NAKON TRETMANA I KAKO SE PONAŠATI?
Nakon tretmana, koža će biti toplija na dodir nego obično, što je normalna reakcija i trebala bi se smiriti u roku od 1-2 sata kod blagog Anti-Age tretmana, odnosno nakon 24 sata kod dubljih tretmana ožiljaka i strija. Stručno osoblje će preporučiti odgovarajuću njegu kože kako bi se izbjegle moguće upale. Nakon tretmana, izbjegavajte izlaganje suncu, saune, bazene, solarije, abrazivna sredstva, lijekove, proizvode za samotamnjenje i slično kako biste spriječili dodatne iritacije. Mezoterapiju Dermapenom ne preporučuje se trudnicama, dojiljama, osobama koje pate od epilepsije, dijabetičarima i onkološkim pacijentima.

DETALJNE UPUTE NAKON DERMAPEN TRETMANA :

  • Nakon tretmana, prvih 24 sata, bitno jer ne dirati lice (pogotovo prljavim rukama), ne stavljati nikakve kreme i serume na kožu lica te ne prati lice nikakvim grubim čistačima za lice (eventualno nakon 10 sati od tretmana, lice možete oprati u mlakoj vodi bez čistača).
  • Nakon tretmana obavezno promijeniti jastučnicu te spavati na čistoj jastučnici!
  • Nakon što prođe prvih 24 sata, možete početi lice prat sa BLAGIM čistačima (najbolje za osjetljivu kožu) bez ikakvih aktivnih sastojaka (kiseline i slično) te možete mazati čisti hijaluronski serum i blagu hidratantnu kremu.
  • Prvih 4 dana NE KORISTITI kreme, serume i čistače koji sadrže aktivnice i parfeme (retinol, AHA, BHA i slično). Najbolje je koristiti čistač, hijaluronski serum i hidratantnu kremu za osjetljivu kožu!
  • Obavezno izbjegavati sunce, solarij, saune i bazene minimalno prvih 48 sati!
  • Koža će biti osjetljiva sljedećih 2 tjedna na sunce pa je obavezno, prije svakog izlaska iz kuće, nanijeti KREMU SA ZAŠTITINIM FAKTOROM!
  • Minimalno prvih 24 sata NE nanositi šminku, a idealno 48 sati. Ukoliko se šminka nanosi nakon 24 sata, OPRATI sve kistove i make-up spužvice!
  • Ne raditi pilinge lica prvih 2 tjedna nakon zahvata!
  • Nakon 4 dana od zahvata, polako u rutinu možete početi uvoditi vaše uobičajene kreme i serume, uvijek pažljivo! Pratiti kožu!
  • Preporučamo ne raditi teške fizičke vježbe prvih 48 sati!

 

KADA SU REZULTATI VIDLJIVI?
Budući da metoda potiče prirodne regeneracijske procese na točno određenoj dubini kože, rezultati dolaze s vremenom i postupno se poboljšavaju. Procesi regeneracije mogu trajati i do godinu dana nakon zadnjeg tretmana mikroiglicama. Za optimalne rezultate preporučuje se minimalno 3 tretmana u razmaku od mjesec dana, a faza održavanja uključuje ponavljanje tretmana svakih nekoliko mjeseci (3-5 mjeseci). Konačni rezultat je zaglađena, vidno osvježena i pomlađena koža. Uz tretman Dermapenom, koristi se i mezoterapijski koktel prilagođen potrebama kože, pružajući dodatnu hidraciju i njegu, posebno nakon zimskih mjeseci kada suhi zrak izaziva isušivanje kože.

 

Pošaljite upit

Ispunite obrazac ispod, zatražite ponudu i rezervirajte se za svoj
BESPLATNI prvi pregled!

Poruka je poslana!

Odgovoriti ćemo u najkraćem mogućem roku.