Radiologija

Bez dentalne radiologije, moderna stomatološka dijagnostika ne bi bila potpuna. Ova specijalizirana grana medicine igra ključnu ulogu u snimanju zubi i čeljusnih kostiju te ima nezamjenjivu ulogu u dijagnosticiranju, planiranju i liječenju.

Poliklinika Delić je opremljena najnovijim uređajima za 3D i 2D slikanje koštanih struktura. Ovi uređaji karakteriziraju iznimno nisku razinu zračenja, minimizirajući izlaganje rtg zrakama. Sve radiološke snimke dostupne su odmah za analizu.

Istaknuti uređaj u poliklinici je CBCT, što označava 3D kompjuteriziranu tomografiju. Kroz ovu tehnologiju stvara se trodimenzionalna slika unutrašnjosti tijela, omogućavajući najopsežniju i najprecizniju radiološku dijagnostiku. Mi koristimo Planmeca ProMax 3D Classic koji je jedan od najsuvremenijih i najboljih uređaja za potrebe radiološkog snimanja zubi sa minimalnim dozama zračenja.

Važno je napomenuti da, unatoč napretku, rtg snimanje i dalje nije preporučljivo tijekom trudnoće. Svaki pacijent dobiva zaštitnu pregaču. Kod djece, posebna pažnja se posvećuje smanjenju razine zračenja tijekom dijagnostičkih postupaka.

Za one koji osjećaju nelagodu, važno je znati da je proces snimanja potpuno bezbolan, a rezultati su dostupni u samo nekoliko minuta. Nakon snimanja, slike se prikazuju na računalu te se pohranjuju digitalno u kartonu pacijenta. Suvremena dentalna radiologija pruža precizne informacije i omogućuje stručnjacima da donesu najbolje odluke za vaše oralno zdravlje.

Pošaljite upit

Ispunite obrazac ispod, zatražite ponudu i rezervirajte se za svoj
BESPLATNI prvi pregled!

Poruka je poslana!

Odgovoriti ćemo u najkraćem mogućem roku.