Sedacija

Svjesna sedacija predstavlja pažljivo kontrolirano stanje smirenosti i blagog umanjenja svjesnosti koje se primjenjuje pod strogim nadzorom iskusnog anesteziologa. Ovaj postupak se ostvaruje kroz pažljivo doziranje odabranih lijekova intravenozno i započinje neposredno prije stomatološkog zahvata, zadržavajući svoju učinkovitost tijekom cijelog trajanja tog zahvata.

Istaknuto svojstvo svjesne sedacije je očuvanje svijesti pacijenta, omogućavajući im da samostalno dišu bez poteškoća. Za vrijeme ovog stanja, pacijent će i dalje biti sposoban osjetiti normalan osjećaj dodira i komunicirati s doktorom ili medicinskim osobljem dok traje zahvat. Bitno je napomenuti da pacijenti pod svjesnom sedacijom često imaju samo djelomično sjećanje na sam zahvat.

Jedna od ključnih prednosti sedacije je što ne narušava normalan rad srca i pluća pacijenta, što je od vitalnog značaja, posebno za pacijente sa srčanim ili respiratornim tegobama. Također, osjećaj pospanosti koji prati sedaciju obično brzo nestaje nakon završetka zahvata.

Primjena svjesne sedacije najčešće se razmatra za zahtjevne stomatološke intervencije, implantologiju, operativne zahvate, kompleksne ekstrakcije zuba i operacije koji zahtijevaju duže vrijeme izvođenja. Ova metoda omogućuje pacijentima da se osjećaju smireno i bezbolno tijekom cijelog postupka, unapređujući njihovo ukupno iskustvo i olakšavajući pružanje neophodne stomatološke skrbi. Vrijedno je istaknuti da se svjesna sedacija primjenjuje samo pod pažljivim nadzorom stručnjaka i u skladu s relevantnim smjernicama kako bi se osigurala maksimalna sigurnost pacijenta.

Pošaljite upit

Ispunite obrazac ispod, zatražite ponudu i rezervirajte se za svoj
BESPLATNI prvi pregled!

Poruka je poslana!

Odgovoriti ćemo u najkraćem mogućem roku.