Botox

ŠTO JE BOTOX ?
Botox je prirodni protein bez dugotrajnih nuspojava. Uklanja sitne i duboke bore, poboljšava konture lica i očiju, a njegov je učinak vidljiv u roku od nekoliko dana, bez straha od kirurškog noža. Botox učinkovito uklanja bore na čelu, bore nastale mrštenjem te sitne bore oko očiju. Dodatno može ukloniti bore na nosu te podignuti obrve, kutove usana i zategnuti vrat.

ZAŠTO KORISTIMO BOTOX TRETMANE?
Uklanjanje bora: bore oko očiju, bore mrštilice, bore na čelu, bore na nosu (bunny lines). Može služiti za podizanje obrva, podizanje kutova usana, zatezanje kože oko brade, pomlađivanje vrata, oblikovanje i sužavanje kontura lica.
U dentalnoj medicini se često koristi za tretman za bruksizam (škrgutanje zubima) i tretman za gummy smile (spuštanje gornje usne kada se previše vide desni). U medicini je poznat kao i tretman za migrene i za prekomjerno znojenje ispod pazuha, na dlanovima i stopalima.

KAKO IZGLEDA TRETMAN?
Tretman traje svega 5-10 minuta. Moguća je primjena kreme za ublažavanje boli prije tretmana, no igle su toliko tanke da za to gotovo nema potrebe. Prije aplikacije botoxa kod svakog pacijenta ispitamo rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica. Nakon precizne identifikacije mišića koji snažnim djelovanjem stvaraju neželjene bore, tankom se iglom aplicira botox. Mišići se s vremenom opuštaju budući da botox blokira put živčanim impulsima prema mišiću. Koža koja prekriva te mišiće zateže se i izglađuje jer je preostali aktivni mišić napet i na taj se način eliminiraju bore.

JE LI TRETMAN BOLAN?
Tretman je brz te praktički bezbolan.

KOLIKO TRAJE UČINAK BOTOXA?
Rezultati botoxa postaju vidljivi nakon 2-7 dana, a učinak bi trebao trajati oko 3-6 mjeseci. Ako pacijent redovito ponavlja tretmane, mišići se s vremenom smanjuju te se na taj način produžuje i poboljšava estetski učinak tretmana. Posljednja istraživanja pokazala su da se kod pacijenata koji se godinama tretiraju botoxom bore u potpunosti mogu izbrisati.

IZGLEDA LI PRIRODNO ?
Većina pacijenata govori kako njihova okolina govori da izgledaju svježe, zdravo, odmorno. Svrha ovoga tretmana je pružiti pacijentima željeni prirodan i mlađi izgled u savršeno primjerenim okvirima estetike.

KOJE SU MOGUĆE NUSPOJAVE ?
Potrebno je napomenuti kako je većina ovih nuspojava bezopasna, a prema rezultatima brojnih botox tretmana svjesni smo kako njihova prisutnost nije dugog vijeka.
Nuspojave su rijetkost u tretmanima botoxom. Ukoliko dođe do komplikacija, dugoročni efekti nuspojava ne postoje! Približno jedan sat nakon aplikacije botoxa, na mjestima injektiranja pacijent može imati sitna crvena ispupčenja koja će nestati u roku od jednog sata. Glavobolja, zatezanje, modrice i osjećaj težine su rijetke nuspojave, a u slučaju da do njih dođe nestaju za nekoliko dana.
Dodatne moguće komplikacije jesu pad kapka, alergijske reakcije i asimterija lica.

OPORAVAK I UPUTE NAKON TRETMANA ?
Ne vježbajte 24 sata nakon zahvata.
Ne masirajte lice i izbjegavajte kozmetičko čišćenje lice ili pretjerano pritiskanje tretiranih područja tjedan dana nakon zahvata. Izbjegavati i podvodno ronjenje, kao i nošenje zaštitnih kaciga za motor, kapa i traka za kosu.
Ne ići spavati 6 do 8 sati nakon tretmana! Pokušati zaspati na leđima.
Pokušajte izbjegavati odlazak na plažu, solarije i saune 3 do 4 dana nakon tretmana.
Ne upotrebljavati dezodoranse 24 sata ako ste bili na tretmanu protiv znojenja.

KADA SE BOTOX NE SMIJE PRIMJENJIVATI?
Kontraindikacije za primjenu injekcija Botoxa su veoma rijetke i obuhvaćaju sljedeća stanja: trudnoću i dojenje, preosjetljivost na neki od sastojaka preparata, generalizirane smetnje mišićne aktivnosti (npr. Myasthenia gravis), istovremenu primjena aminoglikozidnih antibiotika, infekciju na mjestu ili oko mjesta injiciranja, poremećeno zgrušavanje krvi bilo zbog koagulopatije ili uzimanja antikoagulantne terapije.

Pošaljite upit

Ispunite obrazac ispod, zatražite ponudu i rezervirajte se za svoj
BESPLATNI prvi pregled!

Poruka je poslana!

Odgovoriti ćemo u najkraćem mogućem roku.