Dermalni fileri

ŠTO SU DERMALNI FILERI I KOJA IM JE ULOGA?
Sastojci dermalnih filera primarno nadoknađuju volumen, pomažu koži zadržati tekućinu i hidratiziraju je. Preciznim doziranjem i pažljivim odabirom mjesta aplikacije filera, cijelo lice dobiva izgubljeni volumen, što posljedično zaglađuje bore i daje mladenački sjaj koži. Uvijek težimo principu “manje je više” – želimo da naše klijentice zadrže prirodan izgled uz minimalne korekcije. Stoga je vrlo važno naglasiti da hijaluronski fileri omogućavaju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica. Tretiranjem određenih dijelova lica posebnim tehnikama postiže se efekt liftinga lica.

KADA ZAPOČETI S OVOM VRSTOM TRETMANA I JESAM LI KANDIDAT ZA NJEGA?
Koža lica počinje gubiti kolagen i elastin već sredinom dvadesetih godina, pa je idealno započeti s korištenjem dermalnih filera (poput skin boostera koji ne dodaju volumen licu) čim primijetite prve izraženije bore ili osjetite da mladenački sjaj vaše kože popušta pod teretom svakodnevnog stresa i umora. Raniji početak korištenja može značiti i uspješniju prevenciju pojave preranih znakova starenja kože.
Dermalni fileri se ne preporučuju trudnicama, dojiljama i osobama koje su u akutnoj virozi. Svi ostali mogu koristiti dobrobiti dermalnih filera kad žele osvježiti ili popraviti izgled lica.

KAKO IZGLEDAJU KONZULTACIJE I ŠTO OČEKIVATI OD VAŠEG TERAPEUTA?
Konzultacije su prvi dio susreta s liječnikom koji će aplicirati dermalne filere. Kroz razgovor i pregled, liječnik će saznati sve o vašim željama i na temelju sakupljenih informacija preporučiti pristup koji će najviše koristiti vašoj koži i obliku lica. Objasnit će svoje preporuke, dogovoriti s vama koje zone će tretirati i koje količine filera su potrebne za postizanje najboljeg učinka. Važno je tijekom konzultacija otvoreno iznijeti sve detalje vašeg zdravstvenog stanja.

KAKO IZGLEDA POSTUPAK INICIRANJA DERMALNIH FILERA?
Dermalni fileri razvijeni su tako da čuvaju zdravlje kože, ali i pruže jednostavno, ugodno i minimalno bolno iskustvo aplikacije. Zato se nelagode ili bol ne morate bojati. Osim anestetske kreme koju apliciramo prije zahvata, sami dermalni fileri u svojoj recepturi sadrže blage anestetike. Tretman se obavlja ambulantno u ordinaciji i sastoji se od nekoliko etapa:

1. Prvenstveno je najvažnije odraditi inicijalni razgovor s pacijentom kako bismo saslušali sve želje i očekivanja pacijenta.
2. Pacijent potpisuje suglasnost za izvođenje zahvata.
3. Nakon razgovora radi se plan tretiranja lica i odabire se dermalni filer koji će se aplicirati.
4. Nakon toga kreće priprema i izvodi se tretman.
5. Filer se ubrizgava u željeno područje pomoću malih, tankih iglica. Za vrijeme tretmana pacijenta se informira o tome koliko je filera ubrizgano, a ako pacijent želi, u svakom trenutku može pogledati učinak onog što je napravljeno.
6. Nakon tretmana, doktor nanosi post proceduralnu kremu koja maksimalno ublažuje crvenilo i moguću iritaciju kože. Stoga većina pacijenata odlazi bez ikakvih znakova da se tretman odradio.

Sveukupno tretman i razgovor trajat će oko sat vremena, ovisno o tome dolazi li pacijent prvi put na određeni tretman i zna li što točno želi tretirati. Sam tretman traje ovisno o područjima koja se tretiraju i količini filera koji se aplicira, ukupno od 30 do 45 minuta.

KAKO IZGLEDA OPORAVAK I ŠTO OČEKIVATI NAKON ZAHVATA?
Dermalni fileri ne zahtijevaju nikakav poseban period oporavka. Važno je samo da se dan ili dva nakon aplikacije filera ne izlažete jakom suncu, ne odlazite u saunu ili solarij, ne pritišćete lice i ne bavite se iznimno napornom fizičkom aktivnošću. Nakon tretmana prvi dan potrebno je izbjegavati korištenje šminke i ne piti alkohol kako ne bi bilo nepotrebnog oticanja koje se smiruje kroz 2 dana. Mi ćemo temeljito izmasirati tretirana područja nakon zahvata, dok se kod kuće možete lagano masirati sami, preko sterilne gaze. Moguće je blago crvenilo koje će proći kroz par sati, a ako se pojave blagi otok ili podljev, možete biti sigurni da će nestati bez posljedica kroz par dana.

Preporučuje se korištenje određene kozmetike za ublažavanje reakcije tkiva, ali isključivo po preporuci doktora (kreme, masti). Primjerice: Teoxane kreme – Post Procedure ili Deep Repair Balm, koje momentalno ublažuju i uklanjaju crvenilo.

KADA SU VIDLJIVI REZULTATI I JE LI POTREBNA KONTROLA?
Iako je efekt filera odmah vidljiv, iz iskustva znamo da je potrebno oko dva tjedna da se fileri rasporede u koži i pokažu svoj puni efek. Stoga, ukoliko želite ponoviti tretman, preporučuje se da pričekate određeno vrijeme da biste vidjeli rezultat. U slučaju da vam neke od uputa nisu jasne, osjećate nuspojave ili sumnjate u uspješnost rezultata, nazovite nas za savjet ili se naručite za kontrolni pregled.

Pošaljite upit

Ispunite obrazac ispod, zatražite ponudu i rezervirajte se za svoj
BESPLATNI prvi pregled!

Poruka je poslana!

Odgovoriti ćemo u najkraćem mogućem roku.