Skip to main content

WORKING HOURS

Mon 13-20, Tue-Fri: 8-15
Sat: 8-13
service-image

Radiologija

Stomatološku dijagnostiku bez dentalne radiologije danas je nemoguće zamisliti. Ova grana dentalne medicine se bavi radiološkim snimanjem zubi i čeljusnih kostiju i od neizmjerne je važnosti stomatologu kod dijagnosticiranja, planiranja i liječenja. 

Naši moderni radiološki uređaji imaju izuzetno nisku razinu zračenja jer umjesto filma koriste osjetljive digitalne senzore. Tako se izlaganje rtg zrakama svodi na minimum, a RTG snimka je odmah dostupna za analizu. 
Primjerice, ekvivalent zračenja jedne panoramske snimke (obje čeljusti) jednak je 1-5 dana uobičajenih dnevnih aktivnosti. 
Suvremenim aparatima možete napraviti čak 10 000 snimaka zuba prije nego što premašite godišnju dozvoljenu dozu.

Ipak, rtg snimanje se i dalje ne preporučuje tijekom trudnoće. Svaki pacijent dobiva i dodatnu zaštitnu pregaču. Pri dijagnostičkim postupcima kod djece razina zračenja se dodatno snižava.

Za one koji se boje, važno je naglasiti da je snimanje bezbolno, a snimke su gotove u nekoliko minuta te nakon što se prikažu na računalu, pohranjuju se u digitalnom obliku u pacijentov karton, a vanjskim pacijentima šalju na kućnu adresu ili pohranjuju na neki od elektronskih medija.

Ispunite obrazac ispod, zatražite ponudu i rezervirajte se za svoj BESPLATNI prvi pregled!
RTG Bilder, Dokumente oder Fotos
Unlimited number of files can be uploaded to this field.
10 MB limit.
Allowed types: gif jpg png tif txt rtf odf pdf doc docx xls xlsx jpeg.

Garancija kvalitete

nositelj aaa certifikata bisnode bisnode Hrvatska komora dentalne medicine